Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zevenhuizen

Snel energie vergelijken in Zevenhuizen? Geholpen door www.energiehunter.nl vergelijk je moeiteloos alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Pure Energie & Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Zevenhuizen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op onze website handige info over thema’s als energieproblemen en handige bespaartips. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zuidplas (www.zuidplas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7202
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2466
Gemiddeld verbruik: 1.552 m3 en 2.619 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 495,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Zevenhuizen?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zevenhuizen. Dat loopt uiteen van Delta tot en met Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zevenhuizen is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zevenhuizen, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van de keuzevakjes in onze vergelijker detecteren jullie simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Zevenhuizen

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Zevenhuizen heet Enexis. Tevens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Zuidplas is ingedeeld in gasregio 4. Dat resulteert in een verhoging van €0,00 per M3.

Kerngegevens Zevenhuizen

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidplas
 • (Regio) nummer: 0594
 • Aantal bewoners: 40937
 • Centrale postcode: 2761
 • Populaire wijk: Moerkapelle

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7202
 • Stroomtarief kwh: €0,2466
 • Gem. gasverbruik: 1.552 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.619 kWh
energie-vergelijken-zevenhuizen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Zevenhuizen is het gemiddelde verbruik ong. 1.552 m3 en 2.619 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle contracten bekijk je info m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Zevenhuizen, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.vattenfall.nl en www.leonzeewolde.nl. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zevenhuizen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €300 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zevenhuizen. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Zevenhuizen. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw aankomende organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energiemaatschappij. Bijv. Vattenfall, Vandebron en ook Energie VanOns. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.allure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zevenhuizen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zevenhuizen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Zevenhuizen

De meeste maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Zevenhuizen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Zevenhuizen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Zuidplas zien we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2760, 2761, 9354. Als bewoner van wijk Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Groningen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Oxxio tarieven.