Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zuidplas

Zonder problemen energie vergelijken in Zuidplas? Met behulp van Energiehunter.nl doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als Vattenfall & Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Zuidplas de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je via de Energiehunter praktische informatie over thema’s zoals tarieven en verschillende contractsoorten. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zuidplas (www.zuidplas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,731
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,215
Gemiddeld verbruik: 1.568 m3 en 2.592 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn populaire energieleveranciers in Zuidplas?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Zuidplas. Dit loopt van GreenChoice tot aan Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 55 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zuidplas is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zuidplas, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteren jullie moeiteloos een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Zuidplas

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Hoge overstapkorting
 • Greenchoice: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Altijd bereikbaar
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Zelf verbruik in de gaten houden

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder in Zuidplas heet Enexis. Eveneens verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Zuidplas valt onder gasregio 4. Dat betekent een verhoging van €0,00 per M3.

Feiten over Zuidplas

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidplas
 • (Net) nummer: 0594
 • Aantal inwoners: 40937
 • Centrale postcode: 2761
 • Lokale wijk: Moerkapelle

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,731
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.568 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.592 kWh
energie-vergelijken-zuidplas

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zuidplas is dit gemiddeld zo’n 1.568 m3 en 2.592 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Bij elk abonnement check jij data met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zuidplas, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.nl + www.energieflex.nl. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zuidplas


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €380 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zuidplas. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Zuidplas. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Oxxio, GreenChoice en ook Main energie. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.nl ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zuidplas vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zuidplas en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Zuidplas

Tal van maatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Zuidplas. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Zuidplas vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Zuidplas onderscheiden we verscheidene stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2760, 2761, 9354. In wijk Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel kan je wellicht zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Groningen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Engie afsluiten in april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente