Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zoetermeer

Direct energie vergelijken in Zoetermeer? Door gebruik te maken van onze website tref je supersnel alle relevante maatschappijen zoals NLE en Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Zoetermeer voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zoetermeer (www.zoetermeer.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,764
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,223
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Zoetermeer?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zoetermeer. Van Vandebron tot Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 60 providers. Deze gebruiken allen het net van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zoetermeer is? Voer moeiteloos jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Zoetermeer, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filteren in de tool ontdek jij gemakkelijk een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zoetermeer

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Hoge cashback
 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Oxxio: Online meterstanden doorgeven
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juni 2023)

De producten van energie-aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Zoetermeer heet Stedin. Vervolgens hanteert de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Zoetermeer vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat resulteert in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Zoetermeer

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zoetermeer
 • Netnummer: 079
 • Aantal inwoners: 124107
 • Centrale postcode: 2700
 • Wijk: Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,764
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-zoetermeer

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Zoetermeer is dit gemiddeld zo’n 1.127 m3 en nog eens 2.826 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket bekijk jij info zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Zoetermeer, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.delta.nl + www.fenor.nl. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zoetermeer


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan wel €360 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Zoetermeer. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Zoetermeer. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aankomende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare energieaanbieder. Onder andere Energiedirect, Pure Energie en Anode energie. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.anode.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zoetermeer vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zoetermeer en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Zoetermeer

Tal van maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Zoetermeer. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Zoetermeer vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Zoetermeer zijn er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729. In de buurt van wijk Centrum, Meerzicht, Buytenwegh de Leyens, Seghwaert, Noordhove, Rokkeveen, Oosterheem, Industriegebied, Buitengebied kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect vergelijken.