Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Midden-Delfland

Direct energie vergelijken in Midden-Delfland? Met behulp van de Energiehunter vind je moeiteloos alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Powerpeers & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Midden-Delfland de beste deal heeft! Daarnaast tref je op deze website bruikbare info over thema’s als gastarieven en slimme thermostaten. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Midden-Delfland (www.middendelfland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,774
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,250
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Midden-Delfland?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Midden-Delfland. Van Delta tot een speler als Essent, de keuze is enorm. Op dit moment kun je kiezen uit circa 55 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Midden-Delfland is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Midden-Delfland, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door keuzes in de tarievenvergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Midden-Delfland

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Met opties voor salderen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Hoge cashback
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

De condities van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Midden-Delfland betreft Stedin. Vervolgens verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Midden-Delfland is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Midden-Delfland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,774
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-midden-delfland

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Midden-Delfland ligt dit gemiddeld op 1.162 m3 en nog eens 2.715 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder pakket zie je voorwaarden als soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Midden-Delfland, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.vandebron.nl + energie.vanons.org. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Midden-Delfland


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €305 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Midden-Delfland. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Midden-Delfland. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je aankomende energiemaatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Zoals Vattenfall, Vandebron of natuurlijk Energieflex. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vastelastenbond.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Midden-Delfland vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Midden-Delfland en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Midden-Delfland

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Midden-Delfland. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Midden-Delfland vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Midden-Delfland bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2636. In huizenbezitter in wijk Schipluiden, Maasland kan je meer en meer relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Energiedirect prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente