Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Maasland

Op je gemak energie vergelijken in Maasland? Aan de hand van onze website ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers zoals NLE en Oxxio. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Maasland het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Midden-Delfland (www.middendelfland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7706
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2148
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn populaire energieleveranciers in Maasland?

Wij zien best veel energieleveranciers in Maasland. Dat loopt van GreenChoice tot aanbieders zoals Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 45 organisaties. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maasland is die past bij jouw verbruik? Vul direct de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Maasland, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter bekijk je simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Maasland

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Goede klantenservice
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Exclusieve kortingen
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Goede overstapbonus
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Delta: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder in Maasland betreft Stedin. Tevens neemt de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Midden-Delfland is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Maasland

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7706
 • Stroomtarief kwh: €0,2148
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-maasland

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Maasland bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.162 m3 en 2.854 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle abonnementen check jij info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Maasland, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.oxxio.nl en www.eon.nl. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Maasland


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €315 bonus betekenen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maasland. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Maasland. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste leverancier. Onder andere Vattenfall, Vandebron + Vrijopnaam. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Maasland vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Maasland en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Maasland

Tal van aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Maasland. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Maasland vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Midden-Delfland bestaan er meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3155. Wanneer je woont in wijk Schipluiden, Maasland kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Eneco vergelijken.