Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bodegraven-Reeuwijk

Direct energie vergelijken in Bodegraven-Reeuwijk? Geholpen door Energiehunter.nl vergelijk je snel en simpel alle bekende energieleveranciers als o.a. Powerpeers en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Bodegraven-Reeuwijk de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op Energiehunter.nl belangrijke informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bodegraven-Reeuwijk (www.bodegraven-reeuwijk.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,747
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,223
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 335,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleverancier kiezen in Bodegraven-Reeuwijk?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Bodegraven-Reeuwijk. Van Budget Energie tot een speler als Eneco, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Weten welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bodegraven-Reeuwijk is op dit moment? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bodegraven-Reeuwijk, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij filters in onze vergelijker bekijken jullie eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bodegraven-Reeuwijk

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Echte groene stroom
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Hoge cashback
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Bodegraven-Reeuwijk betreft Stedin. Bovendien calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Bodegraven-Reeuwijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,747
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-bodegraven-reeuwijk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Bodegraven-Reeuwijk is dit gemiddeld zo’n 1.162 m3 + 2.798 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket zoek je info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Bodegraven-Reeuwijk, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.essent.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Bodegraven-Reeuwijk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €340 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bodegraven-Reeuwijk. Dan realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bodegraven-Reeuwijk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bedrijven als Oxxio, Vandebron en ook Anode energie. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. De gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.vandebron.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bodegraven-Reeuwijk vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bodegraven-Reeuwijk en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Bodegraven-Reeuwijk

De meeste aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Bodegraven-Reeuwijk. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit Nederland”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bodegraven-Reeuwijk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kennen we steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2415. Wanneer je woont in wijk Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk info van Essent abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente