Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oegstgeest

Zonder problemen energie vergelijken in Oegstgeest? Met behulp van Energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Powerpeers & Eneco. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Oegstgeest voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s zoals stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oegstgeest (www.oegstgeest.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,746
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,205
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oegstgeest?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oegstgeest. Dit varieert van Pure Energie tot Vattenfall, er zijn opties bij de vleet. In februari 2024 heb je de keuze uit zo’n 60 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oegstgeest is voor jouw situatie? Geef vlug de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Oegstgeest, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de vergelijkingstool vindt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oegstgeest

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder in Oegstgeest is Stedin. Daarnaast calculeert de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Oegstgeest is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Oegstgeest

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Oegstgeest
 • Regionummer: 071
 • Aantal inwoners: 23209
 • Postcode: 2341
 • Populaire wijk: Oegstgeest

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,746
 • Stroomtarief kwh: €0,205
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-oegstgeest

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Oegstgeest is dit gemiddeld zo’n 1.127 m3 en 2.882 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante energieleveranciers. Van elk pakket check je gegevens m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oegstgeest, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.vattenfall.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oegstgeest


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €335 korting realiseren. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oegstgeest. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oegstgeest. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Vattenfall, Powerpeers en Energieflex. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energieflex.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oegstgeest vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Oegstgeest en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oegstgeest

Bijna alle aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Oegstgeest. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Oegstgeest vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Oegstgeest bestaan er nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2340, 2341, 2342, 2343. In wijk Oegstgeest kan je vaak relatief goedkoop bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Vandebron prijzen.