Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leiden

Snel online energie vergelijken in Leiden? Dankzij deze website check je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als Powerpeers en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Leiden het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als energiebelastingen en handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leiden (www.leiden.nlgemeent)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,769
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,245
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn populaire energieleveranciers in Leiden?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Leiden. Dit varieert van Powerpeers tot een speler als Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. In februari 2023 kan je kiezen uit om en nabij 50 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leiden is? Vul direct de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Leiden, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker achterhaalt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Leiden

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Goede overstapbonus
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2023)

De producten van organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Leiden betreft Stedin. Daarbij neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Leiden maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Leiden

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leiden
 • Regionummer: 071
 • Aantal bewoners: 122561
 • Centrale postcode: 2301
 • Populaire wijk: Binnenstad-Zuid

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,769
 • Stroomtarief kwh: €0,245
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-leiden

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Leiden ligt dat gemiddeld op circa 1.104 m3 + 2.854 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Bij elk abonnement vind jij info zoals herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Leiden, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.pure-energie.nl en ook www.mainenergie.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Leiden


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan tot wel €250 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl lees jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Leiden. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Leiden. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Engie, Budget Energie of natuurlijk Vastelastenbond. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Leiden vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Leiden en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Leiden

De meeste maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Leiden. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Leiden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Leiden zien we diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334. In wijk Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Powerpeers tarieven.