Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rijswijk

Snel online energie vergelijken in Rijswijk? Middels de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle interessante maatschappijen als NLE & Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Rijswijk de beste deal heeft! Bovendien check je op deze website praktische informatie over topics zoals de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rijswijk (www.rijswijk.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,210
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gasWelke energieleverancier kiezen in Rijswijk?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Rijswijk. Dat loopt van Budget Energie tot aanbieders zoals Eneco, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 55 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Stedin. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rijswijk voor jou is? Voer snel jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Rijswijk, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in de Energiehunter ontdek jij moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rijswijk

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Altijd 100% groene stroom

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van energieleveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Rijswijk betreft Stedin. Bovendien calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Rijswijk is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat draait uit op een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Rijswijk

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Rijswijk
 • Netnummer: 0183
 • Inwoners: 49328
 • Centrale postcode: 2281
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,210
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-rijswijk

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dat betreft grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Rijswijk ligt dat gemiddeld op circa 1.185 m3 en 2.742 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zie jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rijswijk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de aanbieder. Denk aan www.delta.nl en ook www.vrijopnaam.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rijswijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €355 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rijswijk. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Rijswijk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste aanbieder. Zoals Vattenfall, NLE + UnitedConsumers. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.nl tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rijswijk vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rijswijk en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rijswijk

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Rijswijk. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Rijswijk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Rijswijk bestaan er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284. In en rondom wijk Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09 kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Eneco kosten.