Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Katwijk

Snel online energie vergelijken in Katwijk? Met behulp van deze website doorzoek je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als Delta en Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Katwijk de beste deal heeft! Voorts check je via onze vergelijker uitgebreide info over topics als o.a. de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Katwijk (www.katwijk.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,239
Gemiddeld verbruik:1.139 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederNuon

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleverancier kiezen in Katwijk?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Katwijk. Dit varieert van Budget Energie tot Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In december 2019 zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Katwijk is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Katwijk, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de tool achterhaal je moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Katwijk

 • Nuon: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Dé groene energie expert
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen december 2019)

De aansluitingen van energie-organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Katwijk is Stedin. Eveneens verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Katwijk vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat betekent een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Katwijk

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Katwijk
 • Regionummer: 071
 • Bewoners: 64239
 • Postcode: 2221
 • Lokale wijk: Katwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,239
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-katwijk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Katwijk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.139 m3 en nog eens 2.687 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder pakket check jij gegevens zoals soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Katwijk, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.greenchoice.nl of www.anode.nl. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Katwijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €265 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl bieden wij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Katwijk. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Katwijk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je betreffende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Engie, Pure Energie en ook Energie VanOns. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.allure-energie.nl, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Katwijk vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Katwijk en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Katwijk

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Katwijk. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Katwijk vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Katwijk bestaan er verscheidene plannen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242. Wanneer je woont in wijk Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Engie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente