Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hillegom

Snel energie vergelijken in Hillegom? Via Energiehunter.nl doorzoek je eenvoudig alle grote energie aanbieders zoals Delta & Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hillegom voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op deze pagina nuttige info info over zaken als stroomtarieven en verschillende contractsoorten. Tevens geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hillegom (www.hillegom.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleverancier kiezen in Hillegom?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Hillegom. Dat loopt van Delta tot en met Engie, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig tellen we ruim 45 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hillegom is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze vergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Hillegom, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hillegom

 • Vattenfall: Scherpe korting
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Windvangers
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Diverse looptijden
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Diverse looptijden
 • Pure energie: Scherpe overstapkorting
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: Met opties voor salderen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van energie-organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Hillegom betreft Stedin. Eveneens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Hillegom behoort tot gasregio 1, 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Hillegom

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Hillegom
 • (Net) nummer: 0252
 • Inwoners: 21089
 • Postcodegebied: 2180
 • Populaire wijk: Centrum

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,237
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-hillegom

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Hillegom ligt dit gemiddeld op 1.116 m3 en 2.911 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracttermijn kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement lees je data aangaande soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hillegom, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Zoals www.eneco.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hillegom


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €375 bonus betekenen. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hillegom. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hillegom. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Essent, GreenChoice en Fenor. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.allure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hillegom vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hillegom en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Hillegom

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Hillegom. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Hillegom vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Hillegom zien we nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2121, 2180, 2181, 2182. In huizenbezitter in wijk Centrum, Noord, Elsbroek, Buitengebied kan je soms zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Eneco tarieven.