Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haarlemmermeer

Op je gemak energie vergelijken in Haarlemmermeer? Dankzij de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als NLE en Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Haarlemmermeer de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op deze pagina handige informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en tips om te besparen op energie. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Haarlemmermeer (www.haarlemmermeer.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,745
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,228
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Haarlemmermeer?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Haarlemmermeer. Dat loopt uiteen van Delta tot Essent, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haarlemmermeer is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Haarlemmermeer, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in onze vergelijker check jij verrassend eenvoudig een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haarlemmermeer

 • Vattenfall: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Scherpe overstapkorting
 • Delta: Altijd scherpe acties

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen januari 2022)

De producten van energiemaatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Haarlemmermeer is Liander. Eveneens hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Haarlemmermeer behoort tot gasregio 1. Dit houdt in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Informatie over Haarlemmermeer

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,745
 • Stroomtarief kwh: €0,228
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-haarlemmermeer

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Haarlemmermeer is het gemiddelde verbruik ong. 1.171 m3 & 2.799 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Van alle pakketten check je details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Haarlemmermeer, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.eneco.nl + energie.vanons.org. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Haarlemmermeer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan in sommige gevallen wel €395 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Haarlemmermeer. Daarna is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Haarlemmermeer. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je betreffende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Energiedirect, Pure Energie en Energie VanOns. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Haarlemmermeer vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haarlemmermeer en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Haarlemmermeer

Het gros van de energie aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Haarlemmermeer. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Haarlemmermeer vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Haarlemmermeer zien we diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2150, 2151, 2152, 2153. In huizenbezitter in wijk Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook NLE kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente