Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heemstede

Snel energie vergelijken in Heemstede? Dankzij de energievergelijker vind je overzichtelijk alle erkende leveranciers als bijv. Essent & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Heemstede de laagste prijs biedt. Ook vind je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics als o.a. tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heemstede (www.heemstede.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,747
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,230
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 215,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Heemstede?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Heemstede. Van Budget Energie tot en met Essent, de keuze is reusachtig groot. In januari 2022 is het aanbod ongeveer 55 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heemstede is op dit moment? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Heemstede, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via selecties in de energievergelijker detecteer je eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Heemstede

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • NLE: Ook modelcontracten
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen januari 2022)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Heemstede is Liander. Eveneens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Heemstede hoort bij gasregio 1. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Heemstede

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heemstede
 • (Regio) nummer: 023
 • Inwoners: 26766
 • Hoofdpostcode: 2101
 • Populaire wijk: Heemstede-Centrum

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,747
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-heemstede

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Heemstede bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.196 m3 plus 2.582 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle abonnementen lees je gegevens over soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Heemstede, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.engie.nl en www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Heemstede


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan meer dan €260 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Heemstede. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Heemstede. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw geselecteerde leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste partij. Bijv. Vattenfall, GreenChoice en Vrijopnaam. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vastelastenbond.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heemstede vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Heemstede en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heemstede

Veel energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Heemstede. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Heemstede vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Heemstede zijn er steeds meer acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106. Wanneer je woont in wijk Heemstede-Centrum, Heemstede-Zuid, Heemstede west van de spoorbaan kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Vattenfall vergelijken.