Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Velsen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Velsen? Geholpen door www.energiehunter.nl tref je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als Pure Energie en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Velsen voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vind je via de energievergelijker praktische informatie over zaken zoals tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Velsen (www.velsen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,739
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,250
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.582 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Velsen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Velsen. Dit varieert van GreenChoice tot aanbieders zoals Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 50 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Velsen is in januari 2022? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Velsen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker detecteer jij zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Velsen

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Knetterscherpe tarieven
 • Energiedirect.nl: Korting voor trouwe klanten
 • Engie: Goede welkomstkorting
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Puur Zeeuws Groen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen januari 2022)

De producten van gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Velsen betreft Liander. Tevens rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Velsen hoort bij gasregio 1. Dit houdt in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Velsen

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Velsen
 • Regionummer: 023
 • Bewoners: 67448
 • Centrale postcode: 1991
 • Veel gezochte wijk: Velsen-Zuid

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,739
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.582 kWh
energie-vergelijken-velsen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Velsen is dat gemiddeld 1.220 m3 & 2.582 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij alle pakketten check jij data als herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Velsen, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.pure-energie.nl en ook www.qwint.nl. De nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Velsen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan ruim €315 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter tref jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Velsen. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Meestal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Velsen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt de aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste maatschappij. Bijv. Vattenfall, Pure Energie en ook Leon energie. Tevens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.fenor.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Velsen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Velsen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Velsen

Veel energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Velsen. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Velsen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Velsen bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1990, 1991, 1992. In wijk Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van Vandebron januari 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente