Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Uitgeest

Snel online energie vergelijken in Uitgeest? Aan de hand van deze website achterhaal je probleemloos alle interessante bedrijven als bijv. Delta en Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Uitgeest de laagste prijs biedt. Bovendien check je op Energiehunter.nl uitgebreide info over thema’s als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en alternatieven voor de CV-ketel. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Uitgeest (www.uitgeest.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,737
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,248
Gemiddeld verbruik: 1.196 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleverancier kiezen in Uitgeest?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Uitgeest. Van NLE tot Oxxio, er is gewoon veel te kiezen. In augustus 2022 tellen we ruim 45 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Weten welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Uitgeest is? Geef snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Uitgeest, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van de keuzevakjes in onze vergelijker vindt men simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Uitgeest

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Overzichtelijke contracten
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen augustus 2022)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Uitgeest heet Liander. Bovendien heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Uitgeest hoort bij gasregio 1. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Informatie over Uitgeest

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Uitgeest
 • (Net) nummer: 0251
 • Inwoners: 13360
 • Postcodegebied: 1911
 • Veel gezochte wijk: Uitgeest

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,737
 • Stroomtarief kwh: €0,248
 • Gem. gasverbruik: 1.196 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-uitgeest

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Uitgeest is het gemiddelde verbruik ong. 1.196 m3 en 2.799 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle contracten achterhaal jij data aangaande herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Uitgeest, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.vandebron.nl en www.allure-energie.nl. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Uitgeest


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan wel €255 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Uitgeest. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Uitgeest. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste partij. Onder andere Engie, Powerpeers + Main energie. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energieflex.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Uitgeest vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Uitgeest en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Uitgeest

Een aanzienlijk deel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Uitgeest. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Uitgeest vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Uitgeest onderscheiden we meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1910, 1911. Als bewoner van wijk Uitgeest kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook GreenChoice augustus 2022.