Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heiloo

Eenvoudig energie vergelijken in Heiloo? Met behulp van www.energiehunter.nl tref je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan GreenChoice en Engie. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Heiloo het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heiloo (www.heiloo.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,749
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,232
Gemiddeld verbruik: 1.220 m3 en 2.636 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Heiloo?

We zien best veel energieleveranciers in Heiloo. Van Budget Energie tot aan Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 55 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Achterhalen welke leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heiloo is? Vul direct je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze vergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Heiloo, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in onze vergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Heiloo

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Scherpe korting
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Goede cashback
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Hoge welkomstbonus
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen augustus 2022)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De tegenwoordige netbeheerder in Heiloo betreft Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Heiloo valt onder gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Heiloo

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heiloo
 • (Regio) nummer: 072
 • Inwoners: 22689
 • Postcode: 1851
 • Populaire wijk: Blockhovepark

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,749
 • Stroomtarief kwh: €0,232
 • Gem. gasverbruik: 1.220 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.636 kWh
energie-vergelijken-heiloo

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Heiloo is dit gemiddeld zo’n 1.220 m3 en 2.636 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk pakket achterhaal je info als type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Heiloo, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieding gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.vattenfall.nl en www.allure-energie.nl. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Heiloo


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan in sommige gevallen wel €315 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk je 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Heiloo. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Heiloo. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde energie-aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Essent, Powerpeers + Anode energie. Tevens beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heiloo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heiloo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Heiloo

Een aanzienlijk deel van de aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Heiloo. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Heiloo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Heiloo zien we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1850, 1851, 1852, 1853, 1906. In de buurt van wijk Blockhovepark, Heiloo Noord-West, Heiloo-Midden, Heiloo-West, Stationsomgeving, Ypestein, Heiloo-Oost, Heiloo Zuid-West kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Energiedirect vergelijken.