Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Castricum

Op je gemak energie vergelijken in Castricum? Met behulp van onze vergelijker check je moeiteloos alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn GreenChoice en Eneco. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Castricum voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Castricum (www.castricum.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,736
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleverancier kiezen in Castricum?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Castricum. Dat loopt van Powerpeers tot bijvoorbeeld Essent, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 60 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Castricum voor jou is? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Castricum, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties in de tool achterhaal je simpel en snel een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Castricum

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Regelneef app
 • Engie: Met opties voor salderen
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen januari 2022)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Castricum betreft Liander. Bovendien rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Castricum hoort bij gasregio 1. Dat betekent een opslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Castricum

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Castricum
 • (Regio) nummer: 0251
 • Aantal inwoners: 34604
 • Centrale postcode: 1901
 • Populaire wijk: Centrum

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,736
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-castricum

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Castricum ligt dit gemiddeld op 1.171 m3 plus 2.827 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder contract vind jij gegevens m.b.t. herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Castricum, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl en www.energieflex.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Castricum


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan in sommige gevallen wel €305 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Castricum. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Castricum. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je toekomstige leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Oxxio, Powerpeers en ook Main energie. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energieflex.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Castricum vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Castricum en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Castricum

Tal van bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Castricum. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Castricum vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Castricum kennen we nogal wat projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1900, 1901, 1902, 1906, 1911. Wanneer je woont in wijk Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Eneco kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente