Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heemskerk

Snel online energie vergelijken in Heemskerk? Met behulp van Energiehunter.nl tref je gemakkelijk alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Delta en Budget Energie. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Heemskerk de beste deal heeft! Tevens check je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heemskerk (www.heemskerk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,746
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,229
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.827 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Heemskerk?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Heemskerk. Dit loopt van GreenChoice tot Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In januari 2022 kan je kiezen uit om en nabij 50 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heemskerk is op dit moment? Voer hierna de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Heemskerk, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker achterhaal je probleemloos een product dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heemskerk

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Hoge korting
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Goede korting

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen januari 2022)

De condities van energie-aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Heemskerk is Liander. Vervolgens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Heemskerk valt in de gasregio 1. Dit houdt in een verhoging van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Heemskerk

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heemskerk
 • (Regio) nummer: 0251
 • Bewoners: 39299
 • Centrale postcode: 1961
 • Lokale wijk: Heemskerk-Dorp

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,746
 • Stroomtarief kwh: €0,229
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.827 kWh
energie-vergelijken-heemskerk

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Heemskerk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.183 m3 en 2.827 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen check je voorwaarden m.b.t. soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heemskerk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl of www.hvcgroep.nl. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Heemskerk


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan wel €275 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Heemskerk. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Heemskerk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste partij. Denk aan Oxxio, Pure Energie en Clean energie. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via Energiehunter.nl ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energiedirect.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Heemskerk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Heemskerk en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Heemskerk

Het gros van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Heemskerk. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Heemskerk vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Heemskerk zijn er allerlei projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969. Wanneer je woont in wijk Heemskerk-Dorp, Commandeurs en Marquette, Hofland, Oosterwijk en Zuidbroek, Heemskerkerduin en Noorddorp, Poelenburg en Oosterzij, Noordbroek en De Trompet, Kerkbeek, Assumburg, Hoogdorp en Waterakkers, Broekpolder, Oostelijk Heemskerk kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Noord-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Essent vergelijken.