Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bergen Noord-Holland

Meteen energie vergelijken in Bergen Noord-Holland? Geholpen door www.energiehunter.nl doorzoek je moeiteloos alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn NLE en Engie. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Bergen Noord-Holland de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op deze pagina praktische info over zaken als bijv. leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bergen Noord-Holland (www.bergen-nh.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,732
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,215
Gemiddeld verbruik: 1.232 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn goede energieleveranciers in Bergen Noord-Holland?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Bergen Noord-Holland. Dit varieert van Budget Energie tot Essent, de keuze is enorm. In augustus 2022 tellen we ruim 55 leveranciers. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bergen Noord-Holland voor jou is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Bergen Noord-Holland, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker ontdekt men moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bergen Noord-Holland

 • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Exclusieve kortingen
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen augustus 2022)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Bergen Noord-Holland betreft Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Bergen Noord-Holland hoort bij gasregio 1. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Informatie over Bergen Noord-Holland

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,732
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.232 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-bergen-noord-holland

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Bergen Noord-Holland bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.232 m3 en 2.717 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder contract zoek jij details aangaande type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bergen Noord-Holland, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.vattenfall.nl en ook www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bergen Noord-Holland


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan tot wel €355 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: maak een sport van het overstappen in Bergen Noord-Holland. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bergen Noord-Holland. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe partij. Bedrijven als Vattenfall, Budget Energie en ook Fenor. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.qwint.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere onkosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bergen Noord-Holland vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bergen Noord-Holland en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Bergen Noord-Holland

De meeste energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Bergen Noord-Holland. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Bergen Noord-Holland vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Bergen Noord-Holland bestaan er meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1930, 1931. Als bewoner van wijk Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl kan je vaak extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Powerpeers prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente