Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haarlem

Op je gemak energie vergelijken in Haarlem? Via onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven als o.a. Delta en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Haarlem de beste deal heeft! Voorts tref je op Energiehunter.nl bruikbare informatie over zaken als o.a. tarieven en uitleg over jouw energierekening. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haarlem (www.haarlem.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,743
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,226
Gemiddeld verbruik: 1.257 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 450,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Haarlem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Haarlem. Dat gaat van NLE tot Essent, de keuze is enorm. Hedendaags is het aanbod ongeveer 60 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haarlem voor jou is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Haarlem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v selecties in de Energiehunter checkt men simpel en snel een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haarlem

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke korting
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Scherpe welkomstkorting
 • Delta: Eigen account

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen januari 2022)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Haarlem is Liander. Vervolgens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Haarlem vinden we terug in gasregio 1. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Haarlem

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Haarlem
 • Netnummer: 023
 • Bewoners: 158140
 • Postcode: 2001
 • Veel gezochte wijk: Oude

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,743
 • Stroomtarief kwh: €0,226
 • Gem. gasverbruik: 1.257 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-haarlem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Haarlem is het gemiddelde verbruik ong. 1.257 m3 en nog eens 2.744 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk contract lees je details met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Haarlem, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.nle.nl en ook www.leonzeewolde.nl. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Haarlem


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan in sommige gevallen wel €285 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: maak een sport van het overstappen in Haarlem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Haarlem. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Engie, Vandebron + Allure energie. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van Energiehunter.nl check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.cleanenergy.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Haarlem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Haarlem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Haarlem

Veel energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Haarlem. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Haarlem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Haarlem zijn er allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051. Als inwoner van wijk Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk kan je soms heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Vandebron kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente