Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zandvoort

Meteen energie vergelijken in Zandvoort? Dankzij onze vergelijker doorzoek je supersnel alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld NLE en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Zandvoort het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de Energiehunter handige info over zaken zoals energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zandvoort (www.zandvoort.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,745
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,205
Gemiddeld verbruik: 1.183 m3 en 2.744 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Zandvoort?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Zandvoort. Van Pure Energie tot aanbieders zoals Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 50 aanbieders. Zij lopen allemaal via het net van Liander. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zandvoort is op dit moment? Geef snel de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zandvoort, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de energievergelijker checken jullie gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zandvoort

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Ook modelcontracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen januari 2022)

Het aanbod van aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder in Zandvoort heet Liander. Vervolgens verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Zandvoort behoort tot gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Zandvoort

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Zandvoort
 • Regionummer: 023
 • Aantal inwoners: 16792
 • Centrale postcode: 2041
 • Veel gezochte wijk: Zandvoort

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,745
 • Stroomtarief kwh: €0,205
 • Gem. gasverbruik: 1.183 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.744 kWh
energie-vergelijken-zandvoort

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Zandvoort ligt dit gemiddeld op 1.183 m3 & 2.744 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Van alle contracten lees jij gegevens m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zandvoort, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.vattenfall.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zandvoort


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan soms wel €390 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl lees je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Zandvoort. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zandvoort. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare leverancier. Bedrijven als Eneco, Budget Energie en Clean energie. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.pure-energie.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zandvoort vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zandvoort en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zandvoort

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Zandvoort. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Zandvoort vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Zandvoort zien we meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2040, 2041, 2042. Als inwoner van wijk Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk info van Energiedirect afsluiten in januari 2022.


Alle plaatsen in deze gemeente