Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Eenvoudig energie vergelijken in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Door gebruik te maken van onze website check je overzichtelijk alle relevante energiebedrijven als bijv. GreenChoice & Vandebron. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Haarlemmerliede en Spaarnwoude de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als bijv. leveranciers en info over duurzame energie. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Haarlemmerliede en Spaarnwoude (www.haarlemmerliede.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,744
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,227
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Dat gaat van GreenChoice tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 60 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Liander. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is op dit moment? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in onze vergelijker detecteer je eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Transparant en eerlijk
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Goede welkomstkorting
 • Powerpeers: Online account
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen januari 2022)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Haarlemmerliede en Spaarnwoude betreft Liander. Ook rekent de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude behoort tot gasregio 1. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten over Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,744
 • Stroomtarief kwh: €0,227
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-haarlemmerliede-en-spaarnwoude

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Haarlemmerliede en Spaarnwoude bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.270 m3 plus 2.772 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van elk abonnement vind je gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.nle.nl en energie.vanons.org. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Haarlemmerliede en Spaarnwoude


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan ruim €355 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Op die manier bespaar je het meeste geld. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Oxxio, Budget Energie en ook Clean energie. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.hvcgroep.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Haarlemmerliede en Spaarnwoude vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Haarlemmerliede en Spaarnwoude vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn er nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2064. In huizenbezitter in wijk Wijk 00 kan je vaak extra voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk ook Powerpeers kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente