Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bloemendaal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bloemendaal? Middels de Energiehunter check je supersnel alle bekende bedrijven als bijv. GreenChoice en Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bloemendaal de beste deal heeft! Ook bekijk je op onze website nuttige info info over onderwerpen als bijv. tarieven en info over een energieneutrale woning. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bloemendaal (www.bloemendaal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) januari 2022€0,735
Gemiddelde stroomtarief (kWh) januari 2022€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.270 m3 en 2.799 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Bloemendaal?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Bloemendaal. Van Powerpeers tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 50 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bloemendaal is voor jouw verbruik? Voer snel de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bloemendaal, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels filters in de Energiehunter checkt men eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bloemendaal

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen januari 2022)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Bloemendaal heet Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Bloemendaal hoort bij gasregio 1. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Bloemendaal

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Bloemendaal
 • (Regio) nummer: 023
 • Aantal bewoners: 22296
 • Hoofdpostcode: 2061
 • Populaire wijk: Bloemendaal

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,735
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.270 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.799 kWh
energie-vergelijken-bloemendaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bloemendaal ligt dit gemiddeld op 1.270 m3 en 2.799 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle contracten tref jij voorwaarden als herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bloemendaal, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.nle.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bloemendaal


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in januari 2022 kan tot wel €395 bonus betekenen. Maar, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bloemendaal. Daarna betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in januari 2022 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bloemendaal. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste aanbieder. Zoals Vattenfall, GreenChoice en HVC. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vastelastenbond.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bloemendaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bloemendaal en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Bloemendaal

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Bloemendaal. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan het filter “Groen uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Bloemendaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Bloemendaal zijn er verscheidene activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2060, 2061. Wanneer je woont in wijk Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Vattenfall kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente