Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lisse

Gemakkelijk energie vergelijken in Lisse? Aan de hand van www.energiehunter.nl vergelijk je snel en simpel alle bekende energiebedrijven als Vattenfall en Oxxio. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Lisse voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op deze website nuttige info info over zaken als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lisse (www.lisse.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,772
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,248
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Lisse?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Lisse. Dit loopt van Budget Energie tot en met Vattenfall, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 50 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het netwerk van Stedin. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Benieuwd welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lisse is in februari 2023? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lisse, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lisse

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Handige website
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Oxxio: Scherpe cashback
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen februari 2023)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Lisse heet Stedin. Daarbij verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Lisse maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Lisse

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Lisse
 • Netnummer: 0252
 • Bewoners: 22606
 • Postcodegebied: 2161
 • Populaire wijk: De

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,772
 • Stroomtarief kwh: €0,248
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-lisse

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Lisse ligt dat gemiddeld op circa 1.139 m3 en 2.659 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lisse, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.eneco.nl en www.innovaenergie.nl. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lisse


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan meer dan €355 voordeel geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lisse. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lisse. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste partij. Zoals Oxxio, Delta + HVC. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lisse vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lisse en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Lisse

Bijna alle aanbieders leveren momenteel groene stroom in Lisse. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Lisse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Lisse bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2160, 2161, 2162, 2163. Als bewoner van wijk De Loosters, Halfweg, Meer en Duin, De Blinkerd, Meerenburgh, Oranjewijk, Zeeheldenwijk, Bloemenwijk, Centrum, Berkhout, Van Rijckevorsel, Componistenwijk, Schilderswijk, Vogelwijk, Dever, Geestwater, Vrouwenpolder, Lisse Rond, De Engel, Ter Beek, Roovers Broek kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Vattenfall prijzen.