Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Noordwijkerhout

Direct energie vergelijken in Noordwijkerhout? Met behulp van de Energiehunter vind je moeiteloos alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan Pure Energie & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Noordwijkerhout het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je op Energiehunter.nl belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en zakelijke energie. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Noordwijkerhout (www.noordwijkerhout.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,745
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,255
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Noordwijkerhout?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Noordwijkerhout. Dat loopt van Vandebron tot en met Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig tellen we ruim 55 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noordwijkerhout is op dit moment? Geef hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Noordwijkerhout, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de Energiehunter zoeken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Noordwijkerhout

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Goede cashback
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Noordwijkerhout betreft Stedin. Daarbij heeft de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Noordwijkerhout maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Noordwijkerhout

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,745
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-noordwijkerhout

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Noordwijkerhout is dit gemiddeld zo’n 1.116 m3 en 2.854 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Vaak loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket tref jij data als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Noordwijkerhout, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijv. www.eneco.nl en energie.vanons.org. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Noordwijkerhout


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan in sommige gevallen wel €340 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Noordwijkerhout. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Noordwijkerhout. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan Vattenfall, NLE en Clean energie. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.oxxio.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Noordwijkerhout vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Noordwijkerhout en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Noordwijkerhout

Tal van energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Noordwijkerhout. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Noordwijkerhout vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Noordwijkerhout bestaan er vele activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2191, 2210, 2211, 2212. Wanneer je woont in wijk Wijk 00 kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bezoek ook Budget Energie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente