Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leidschendam-Voorburg

Snel energie vergelijken in Leidschendam-Voorburg? Door gebruik te maken van onze website achterhaal je eenvoudig alle bekende energiebedrijven als GreenChoice & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Leidschendam-Voorburg de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je op Energiehunter.nl uitgebreide info over topics als verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leidschendam-Voorburg (www.leidschendam-voorburg.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,247
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 315,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Leidschendam-Voorburg?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Leidschendam-Voorburg. Van Vandebron tot aan Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 50 providers. Deze gebruiken allen het net van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Achterhalen welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leidschendam-Voorburg is in februari 2024? Vul snel jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Leidschendam-Voorburg, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de tarievenvergelijker detecteert men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leidschendam-Voorburg

 • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Hoge korting
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Tankey app
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Leidschendam-Voorburg is Stedin. Vervolgens verwerkt de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Leidschendam-Voorburg valt in de gasregio 1, 3. Dat resulteert in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Leidschendam-Voorburg

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,771
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-leidschendam-voorburg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Leidschendam-Voorburg is het gemiddelde verbruik ong. 1.127 m3 en 2.911 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen bekijk jij informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Leidschendam-Voorburg, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.essent.nl en ook www.cleanenergy.nl. De betreffende maatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Leidschendam-Voorburg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €250 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Leidschendam-Voorburg. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Leidschendam-Voorburg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste maatschappij. Zoals Vattenfall, NLE of natuurlijk Vrijopnaam. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Leidschendam-Voorburg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Leidschendam-Voorburg en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Leidschendam-Voorburg

Een groot deel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Leidschendam-Voorburg. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Leidschendam-Voorburg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Leidschendam-Voorburg zien we allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275. Als bewoner van wijk Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Essent prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente