Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wassenaar

Snel online energie vergelijken in Wassenaar? Aan de hand van deze website vind je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers als Pure Energie & Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Wassenaar prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics als bijv. gastarieven en handige bespaartips. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wassenaar (www.wassenaar.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Wassenaar?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Wassenaar. Dat gaat van Budget Energie tot Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 60 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Bekijken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wassenaar is in februari 2023? Voer hierna de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Wassenaar, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker vind jij simpel en snel een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wassenaar

 • Vattenfall: Eigen account
 • Essent: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Energie uit Zeeland

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen februari 2023)

De pakketten van leveranciers en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Wassenaar heet Stedin. Eveneens rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar netwerk. Gemeente Wassenaar vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Wassenaar

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Wassenaar
 • Regionummer: 070
 • Inwoners: 25885
 • Postcodegebied: 2241
 • Wijk: Zuidwestelijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-wassenaar

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Wassenaar ligt dit gemiddeld op 1.185 m3 en 2.715 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder pakket vind jij specificaties zoals type stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wassenaar, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.nl en ook www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wassenaar


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan soms wel €310 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Wassenaar. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Wassenaar. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de geselecteerde leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste maatschappij. Bedrijven als Energiedirect, Vandebron en ook Vrijopnaam. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.cleanenergy.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wassenaar vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wassenaar en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wassenaar

Een groot deel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Wassenaar. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Wassenaar vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Wassenaar zijn er diverse initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245. In wijk Zuidwestelijk deel der gemeente, Noordoostelijk deel der gemeente kan je meer en meer zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook NLE kosten.