Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Voorschoten

Meteen energie vergelijken in Voorschoten? Met behulp van de Energiehunter vind je supersnel alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Voorschoten de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voorschoten (www.voorschoten.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2023€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2023€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Voorschoten?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Voorschoten. Dit loopt van Pure Energie tot Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 60 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voorschoten is die past bij jouw verbruik? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energievergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Voorschoten, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool checken jullie zonder problemen een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Voorschoten

 • Vattenfall: Scherpe overstapbonus
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Grote energiemaatschappij
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • NLE: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Scherpe welkomstkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2023)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Voorschoten betreft Stedin. Eveneens gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Voorschoten hoort bij gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Voorschoten

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-voorschoten

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Voorschoten ligt dit gemiddeld op 1.162 m3 en 2.659 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder contract bekijk jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Voorschoten, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.nl en ook www.energieflex.nl. De betreffende energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Voorschoten


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2023 kan ruim €280 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Voorschoten. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2023 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Voorschoten. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert je toekomstige gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Engie, Budget Energie of Vrijopnaam. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Voorschoten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Voorschoten en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Voorschoten

Veel energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Voorschoten. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Voorschoten vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Voorschoten zien we verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2250, 2251, 2252, 2253, 2254. In huizenbezitter in wijk Wijk 00 kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Vandebron kosten.