Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westland

Direct energie vergelijken in Westland? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers als bijv. Delta & Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Westland prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics als o.a. energieaansluitingen en vaste of variabele tarieven. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,220
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Westland?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Westland. Dat loopt van Vandebron tot en met Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 60 energie aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westland is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze vergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Westland, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker detecteren jullie eenvoudig een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Westland

 • Vattenfall: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Westland betreft Stedin. Tevens rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Westland valt in de gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Westland

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • Netnummer: 0174
 • Aantal bewoners: 104960
 • Postcodegebied: 2291
 • Wijk: Naaldwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-westland

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Westland is het gemiddelde verbruik ong. 1.197 m3 en 2.742 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van ieder contract lees jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Westland, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl of www.hvcgroep.nl. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Westland


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €335 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigtip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Westland. Daarna betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Westland. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare leverancier. Onder andere Eneco, GreenChoice of natuurlijk Main energie. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Westland vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Westland en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Westland

Tal van bedrijven ondersteunen onderhand groene stroom in Westland. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Westland vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Westland onderscheiden we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2290, 2291, 2292. In huizenbezitter in wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Essent vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente