Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Lier

Snel energie vergelijken in De Lier? Dankzij de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Delta & Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in De Lier de laagste prijs hanteert. Bovendien verzamel je via de Energiehunter praktische informatie over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7671
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2113
Gemiddeld verbruik: 1.173 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 440,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn populaire energieleveranciers in De Lier?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in De Lier. Dit varieert van Budget Energie tot een speler als Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kun je kiezen uit circa 60 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Lier is voor jouw verbruik? Geef direct de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van De Lier, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in onze vergelijker detecteer jij probleemloos een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in De Lier

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in De Lier is Stedin. Bovendien verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Westland behoort tot gasregio 1, 3. Dat draait uit op een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over De Lier

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • (Net) nummer: 0174
 • Bewoners: 104960
 • Postcodegebied: 2678
 • Veel gezochte wijk: Naaldwijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7671
 • Stroomtarief kwh: €0,2113
 • Gem. gasverbruik: 1.173 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-de-lier

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van De Lier ligt dat gemiddeld op circa 1.173 m3 en 2.715 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van alle pakketten lees je info zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in De Lier, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.delta.nl of www.cleanenergy.nl. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in De Lier


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €315 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in De Lier. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor De Lier. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt de aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Denk aan Vattenfall, Powerpeers of natuurlijk Clean energie. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.anode.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven De Lier vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in De Lier en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in De Lier

Tal van organisaties bieden ondertussen groene stroom in De Lier. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in De Lier vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Westland zien we nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2678. Wanneer je woont in wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je meer en meer met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect tarieven.