Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berkel en Rodenrijs

Zonder problemen energie vergelijken in Berkel en Rodenrijs? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn NLE & Vandebron. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Berkel en Rodenrijs voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op deze website uitgebreide informatie over onderwerpen als energieproblemen en salderen. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lansingerland (www.lansingerland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7665
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2107
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Berkel en Rodenrijs?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Berkel en Rodenrijs. Dit loopt van Budget Energie tot Energiedirect, de keuze is enorm. Vandaag de dag zijn het zo’n 55 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Stedin. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berkel en Rodenrijs is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via de energiehunter check je direct de goedkoopste energieleverancier van Berkel en Rodenrijs, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Via jouw input in de energievergelijker detecteer je simpel en snel een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Berkel en Rodenrijs

 • Vattenfall: Hoge overstapbonus
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Altijd bereikbaar
 • NLE: Scherpe cashback
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder in Berkel en Rodenrijs heet Stedin. Ook rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Lansingerland behoort tot gasregio 1, 3. Dat betekent een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Berkel en Rodenrijs

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7665
 • Stroomtarief kwh: €0,2107
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-berkel-en-rodenrijs

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Berkel en Rodenrijs gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.104 m3 en nog eens 2.826 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract lees je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Berkel en Rodenrijs, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.nle.nl + www.vrijopnaam.nl. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Berkel en Rodenrijs


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €350 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl check je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Berkel en Rodenrijs. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Berkel en Rodenrijs. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de toekomstige energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Delta + Allure energie. Ook bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels Energiehunter.nl ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.nle.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Berkel en Rodenrijs vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Berkel en Rodenrijs en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Berkel en Rodenrijs

Het gros van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Berkel en Rodenrijs. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Berkel en Rodenrijs vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Lansingerland zien we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2650, 2651, 2652. In huizenbezitter in wijk Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten kan je wellicht extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk info van Vandebron abonnementen.