Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lansingerland

Eenvoudig energie vergelijken in Lansingerland? Geholpen door onze website achterhaal je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan GreenChoice en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lansingerland de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lansingerland (www.lansingerland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,243
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn de beste energieleveranciers in Lansingerland?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Lansingerland. Van Delta tot Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juni 2023 heb je de keuze uit zo’n 45 organisaties. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lansingerland is? Voer direct de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Lansingerland, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties maken in onze vergelijker bekijk jij zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lansingerland

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Goede welkomstkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2023)

De pakketten van energiemaatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Lansingerland heet Stedin. Bovendien hanteert de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Lansingerland vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Lansingerland

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Lansingerland
 • (Regio) nummer: 010
 • Aantal inwoners: 59035
 • Postcodegebied: 2665
 • Veel gezochte wijk: Bergschenhoek

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,767
 • Stroomtarief kwh: €0,243
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-lansingerland

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Lansingerland gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.185 m3 en 2.798 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk contract zie je informatie m.b.t. soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lansingerland, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energie-onderneming. Zoals www.vattenfall.nl en www.leonzeewolde.nl. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Lansingerland


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan tot wel €330 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina check je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Lansingerland. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Lansingerland. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw betreffende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Oxxio, Vandebron en Clean energie. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via Energiehunter.nl vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.nle.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Lansingerland vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lansingerland en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lansingerland

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Lansingerland. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Lansingerland vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Lansingerland kennen we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2661, 2665. Wanneer je woont in wijk Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Budget Energie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente