Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Den Haag

Snel online energie vergelijken in Den Haag? Via www.energiehunter.nl vergelijk je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders zoals GreenChoice en Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Den Haag de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Den Haag (www.denhaag.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) september 2023€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2023€0,228
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.659 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Den Haag?

Wij zien best veel energieleveranciers in Den Haag. Van Delta tot aanbieders zoals Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 50 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Den Haag is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Den Haag, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Geholpen door jouw input in de prijzenvergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Den Haag

 • Vattenfall: Hoge overstapkorting
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Hoge korting
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Goede korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen september 2023)

De producten van organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Den Haag heet Stedin. Daarnaast gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Den Haag valt onder gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Den Haag

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Den Haag
 • (Regio) nummer: 070
 • Aantal bewoners: 519988
 • Postcode: 2490
 • Wijk: Oostduinen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,228
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.659 kWh
energie-vergelijken-den-haag

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Den Haag ligt dit gemiddeld op 1.116 m3 & 2.659 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk contract check je info over soort stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Den Haag, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Zoals www.energiedirect.nl of energie.vanons.org. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Den Haag


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2023 kan ruim €325 bonus betekenen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Den Haag. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in september 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Den Haag. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt de gekozen gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare maatschappij. Onder andere Essent, GreenChoice en Qwint. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.qwint.nl, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Den Haag vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Den Haag en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Den Haag

De meeste aanbieders leveren momenteel groene stroom in Den Haag. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Den Haag vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Den Haag kennen we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2244, 2490, 2491, 2492, 2493, 2495, 2496, 2497, 2498, 2500, 2501, 2502, 2503, 2504, 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2511, 2512, 2513, 2514, 2515, 2516, 2517, 2518, 2521, 2522, 2523, 2524, 2525, 2526, 2531, 2532, 2533, 2541, 2542, 2543, 2544, 2545, 2546, 2547, 2548, 2551, 2552, 2553, 2554, 2555, 2561, 2562, 2563, 2564, 2565, 2566, 2571, 2572, 2573, 2574, 2581, 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2596, 2597. Wanneer je woont in wijk Oostduinen, Belgisch Park, Westbroekpark en Duttendel, Benoordenhout, Archipelbuurt, Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes, Scheveningen, Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier, Zorgvliet, Duinoord, Bomen- en Bloemenbuurt, Vogelwijk, Bohemen en Meer en Bos, Kijkduin en Ockenburgh, Kraayenstein en de Uithof, Loosduinen, Waldeck, Vruchtenbuurt, Valkenboskwartier, Regentessekwartier, Zeeheldenkwartier, Willemspark, Haagse Bos, Mariahoeve en Marlot, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Centrum, Schildersbuurt, Transvaalkwartier, Rustenburg en Oostbroek, Leyenburg, Bouwlust en Vrederust, Morgenstond, Zuiderpark, Moerwijk, Groente- en Fruitmarkt, Laakkwartier en Spoorwijk, Binckhorst, Wateringse Veld, Hoornwijk, Ypenburg, Forepark, Leidschenveen kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk info van Oxxio abonnementen.