Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zoeterwoude

Direct energie vergelijken in Zoeterwoude? Via de Energiehunter check je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Eneco. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Zoeterwoude voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je via de Energiehunter handige informatie over topics zoals energiegebruik in de regio en slimme thermostaten. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zoeterwoude (www.zoeterwoude.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn de beste energieleveranciers in Zoeterwoude?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Zoeterwoude. Van Delta tot aan Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juni 2024 moet je een keuze maken uit ruim 60 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Achterhalen welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zoeterwoude is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels onze vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zoeterwoude, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker check jij gemakkelijk een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zoeterwoude

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Scherpe korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Zoeterwoude betreft Stedin. Eveneens verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Zoeterwoude behoort tot gasregio 1, 3. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Informatie over Zoeterwoude

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zoeterwoude
 • (Net) nummer: 071
 • Bewoners: 8119
 • Centrale postcode: 2381
 • Lokale wijk: Zoeterwoude

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,765
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-zoeterwoude

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zoeterwoude ligt dit gemiddeld op 1.139 m3 en 2.854 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk pakket check je informatie zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Zoeterwoude, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.vattenfall.nl en energie.vanons.org. De betreffende leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zoeterwoude


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €330 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Zoeterwoude. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Zoeterwoude. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw betreffende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energieleverancier. Denk aan Eneco, GreenChoice en ook E-on. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels Energiehunter.nl check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.greenchoice.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zoeterwoude vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zoeterwoude en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Zoeterwoude

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Zoeterwoude. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Zoeterwoude vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Zoeterwoude zien we steeds meer opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2380, 2381, 2382. Als inwoner van wijk Zoeterwoude, Hoge Rijndijk kan je vaak extra voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Engie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente