Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gelderswoude

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gelderswoude? Middels deze website doorzoek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Pure Energie & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Gelderswoude de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over items zoals de overstapservice en verschillende contractsoorten. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zoeterwoude (www.zoeterwoude.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7677
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2119
Gemiddeld verbruik: 1.139 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Gelderswoude?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Gelderswoude. Dit loopt van NLE tot Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 60 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Stedin. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gelderswoude is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via de energiehunter tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Gelderswoude, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties in onze vergelijker zoek je eenvoudig een product dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gelderswoude

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in Gelderswoude heet Stedin. Tevens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Zoeterwoude behoort tot gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts Gelderswoude

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zoeterwoude
 • (Regio) nummer: 079
 • Bewoners: 8119
 • Centrale postcode: 2735
 • Populaire wijk: Zoeterwoude

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7677
 • Stroomtarief kwh: €0,2119
 • Gem. gasverbruik: 1.139 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-gelderswoude

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gelderswoude gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.139 m3 en 2.882 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract achterhaal je details zoals soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Gelderswoude, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.nle.nl + www.fenor.nl. De door jou gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Gelderswoude


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €360 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder check jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl adviseren: maak een sport van het overstappen in Gelderswoude. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Gelderswoude. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste leverancier. Bijvoorbeeld Essent, Powerpeers en Main energie. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.nle.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gelderswoude vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gelderswoude en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Gelderswoude

Tal van energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Gelderswoude. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Gelderswoude vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Zoeterwoude bestaan er tegenwoordig vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2735. Als inwoner van wijk Zoeterwoude, Hoge Rijndijk kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Vandebron tarieven.