Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Benthuizen

Meteen energie vergelijken in Benthuizen? Dankzij de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle grote energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Oxxio. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Benthuizen voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je via onze vergelijker belangrijke informatie over zaken zoals tarieven en verschillende contracttypes. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alphen aan den Rijn (www.alphenaandenrijn.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7676
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2118
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.854 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Benthuizen?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Benthuizen. Van Vandebron tot Eneco, de keuze is enorm. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 55 providers. Deze lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Benthuizen is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Benthuizen, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v selecties in onze vergelijker vind jij probleemloos een contract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Benthuizen

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Online meterstanden doorgeven
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Exclusieve kortingen
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Benthuizen heet Stedin. Bovendien rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Alphen aan den Rijn valt in de gasregio 1, 3. Dit houdt in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Benthuizen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7676
 • Stroomtarief kwh: €0,2118
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.854 kWh
energie-vergelijken-benthuizen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Benthuizen ligt dat gemiddeld op circa 1.127 m3 en 2.854 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In de regel is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk contract zoek je info over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Benthuizen, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.nl of www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Benthuizen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €325 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Benthuizen. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Benthuizen. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energiemaatschappij. Zoals Essent, Powerpeers of natuurlijk Energieflex. Vervolgens bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Benthuizen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Benthuizen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Benthuizen

De meeste energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Benthuizen. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Benthuizen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zien we nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2730, 2731, 2735. Wanneer je woont in wijk Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn kan je soms vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Budget Energie tarieven.