Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Alphen aan den Rijn

Meteen energie vergelijken in Alphen aan den Rijn? Geholpen door deze website tref je supersnel alle bekende energie aanbieders als o.a. Pure Energie & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Alphen aan den Rijn de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je op deze pagina uitgebreide info over zaken als stroomtarieven en de slimme meter. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alphen aan den Rijn (www.alphenaandenrijn.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,744
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,220
Gemiddeld verbruik: 1.127 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleverancier kiezen in Alphen aan den Rijn?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Alphen aan den Rijn. Dat loopt van Vandebron tot aanbieders zoals Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag zijn het zo’n 60 organisaties. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Stedin. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alphen aan den Rijn is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Alphen aan den Rijn, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker bekijk je probleemloos een abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Alphen aan den Rijn

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Goede klantenservice
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Beste bestelproces
 • Pure energie: Hoge korting
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Alphen aan den Rijn betreft Stedin. Vervolgens hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Alphen aan den Rijn vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat betekent een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Alphen aan den Rijn

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,744
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 1.127 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-alphen-aan-den-rijn

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Alphen aan den Rijn is het gemiddelde verbruik ong. 1.127 m3 en nog eens 2.715 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote energie aanbieders. Van alle contracten vind jij specificaties over soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Alphen aan den Rijn, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.energiedirect.nl en ook www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Alphen aan den Rijn


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl vind je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigadvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Alphen aan den Rijn. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Alphen aan den Rijn. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Pure Energie en ook Innova energie. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.qwint.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Alphen aan den Rijn vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Alphen aan den Rijn en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Alphen aan den Rijn

De meeste energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Alphen aan den Rijn. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit Nederland”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Alphen aan den Rijn vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn onderscheiden we vele stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409. Als bewoner van wijk Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Check ook Vandebron contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente