Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Boskoop

Direct energie vergelijken in Boskoop? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als o.a. NLE & Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Boskoop de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je via de Energiehunter praktische info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Alphen aan den Rijn (www.alphenaandenrijn.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7678
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2120
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.911 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Boskoop?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Boskoop. Dat loopt uiteen van Delta tot Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. In februari 2024 heb je de keuze uit zo’n 50 providers. Deze lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Stedin. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boskoop is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Boskoop, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteren jullie zonder problemen een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Boskoop

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Goede cashback
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Boskoop is Stedin. Daarnaast calculeert de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Alphen aan den Rijn behoort tot gasregio 1, 3. Dat betekent een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Boskoop

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7678
 • Stroomtarief kwh: €0,2120
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.911 kWh
energie-vergelijken-boskoop

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Boskoop ligt dat gemiddeld op circa 1.150 m3 & 2.911 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder abonnement check jij data als type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Boskoop, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.eneco.nl of natuurlijk www.qwint.nl. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Boskoop


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €285 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Boskoop. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Boskoop. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Oxxio, NLE en ook Energieflex. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Boskoop vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Boskoop en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Boskoop

Veel aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Boskoop. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Boskoop vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Alphen aan den Rijn bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2770, 2771, 2811. Wanneer je woont in wijk Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Powerpeers tarieven.