Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Moerkapelle

Snel energie vergelijken in Moerkapelle? Geholpen door Energiehunter.nl vind je moeiteloos alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Powerpeers en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Moerkapelle de beste deal heeft! Bovendien vind je via de energievergelijker praktische informatie over items als o.a. energiegebruik in de regio en concrete energiebespaartips. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zuidplas (www.zuidplas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7201
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2465
Gemiddeld verbruik: 1.536 m3 en 2.592 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Moerkapelle?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Moerkapelle. Dit varieert van Budget Energie tot aan Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 50 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Bekijken welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moerkapelle is op dit moment? Vul direct de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Moerkapelle, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via jouw input in de tool check je verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Moerkapelle

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Ook zakelijk mogelijk
 • Greenchoice: Windvangers
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Oxxio: Vaste energieprijzen
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Handige website

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Moerkapelle is Enexis. Ook hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Zuidplas is ingedeeld in gasregio 4. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00 per M3.

Feiten en cijfers Moerkapelle

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidplas
 • Regionummer: 079
 • Inwoners: 40937
 • Centrale postcode: 2751
 • Veel gezochte wijk: Moerkapelle

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,7201
 • Stroomtarief kwh: €0,2465
 • Gem. gasverbruik: 1.536 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.592 kWh
energie-vergelijken-moerkapelle

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Moerkapelle is dit gemiddeld zo’n 1.536 m3 & 2.592 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk jij data m.b.t. type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Moerkapelle, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. O.a. www.budgetenergie.nl en www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Moerkapelle


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €325 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Moerkapelle. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Moerkapelle. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Essent, Budget Energie of Energie VanOns. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Moerkapelle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Moerkapelle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Moerkapelle

Tal van bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Moerkapelle. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Moerkapelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Zuidplas onderscheiden we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2750, 2751, 2752. Als inwoner van wijk Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Groningen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Engie tarieven.