Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken s-Gravenzande

Direct energie vergelijken in s-Gravenzande? Door gebruik te maken van onze website vind je gemakkelijk alle interessante bedrijven als o.a. Vattenfall & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in s-Gravenzande voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je via de Energiehunter handige info over onderwerpen als o.a. de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7675
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2117
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn de beste energieleveranciers in s-Gravenzande?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in s-Gravenzande. Van Delta tot bijvoorbeeld Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 50 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Stedin. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Weten welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in s-Gravenzande is? Geef gelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van s-Gravenzande, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de Energiehunter zoeken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in s-Gravenzande

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
 • Engie: Goede welkomstkorting
 • Oxxio: Vaste energieprijzen
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Hoge welkomstkorting
 • Delta: Goede overstapbonus

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in s-Gravenzande is Stedin. Bovendien hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Westland vinden we terug in gasregio 1, 3. Dat betekent een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Stats & Facts s-Gravenzande

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • Netnummer: 0174
 • Bewoners: 104960
 • Hoofdpostcode: 2691
 • Wijk: Naaldwijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7675
 • Stroomtarief kwh: €0,2117
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-s-gravenzande

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio s-Gravenzande gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.116 m3 en 2.826 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van alle abonnementen lees je gegevens zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in s-Gravenzande, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.delta.nl + www.anode.nl. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in s-Gravenzande


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €375 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in s-Gravenzande. Zodanig ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor s-Gravenzande. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe maatschappij. Zoals Vattenfall, NLE en ook Allure energie. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.qwint.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven s-Gravenzande vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in s-Gravenzande en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in s-Gravenzande

Veel energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in s-Gravenzande. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in s-Gravenzande vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Westland bestaan er tegenwoordig allerlei acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2690, 2691, 2692, 2693, 2694. In huizenbezitter in wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je wellicht heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook GreenChoice tarieven.