Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Monster

Snel online energie vergelijken in Monster? Geholpen door Energiehunter.nl ontdek je snel en simpel alle bekende energiebedrijven als bijv. Powerpeers en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Monster voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je op deze website waardevolle info over thema’s als overstappen en slimme thermostaten. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7672
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2114
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.742 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 345,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleverancier kiezen in Monster?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Monster. Dat gaat van NLE tot een speler als Eneco, er zijn opties bij de vleet. Vandaag zijn het zo’n 50 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Monster voor jou is? Voer snel de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Monster, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker check je zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Monster

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Met spoed energie aanvragen
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Oxxio: Overzichtelijke contracten
 • Pure energie: Dé groene energie expert
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder in Monster betreft Stedin. Bovendien neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westland behoort tot gasregio 1, 3. Dat resulteert in een toeslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Monster

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • Netnummer: 0174
 • Aantal inwoners: 104960
 • Hoofdpostcode: 2681
 • Wijk: Naaldwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7672
 • Stroomtarief kwh: €0,2114
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.742 kWh
energie-vergelijken-monster

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Monster ligt dit gemiddeld op 1.185 m3 + 2.742 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement lees je data aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Monster, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.vandebron.nl en www.vrijopnaam.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Monster


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €350 opleveren. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl vind jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Monster. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Monster. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare leverancier. Bedrijven als Oxxio, GreenChoice en HVC. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.energiedirect.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Monster vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Monster en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Monster

Bijna alle maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Monster. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Monster vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Westland onderscheiden we allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2680, 2681. In wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Engie tarieven.