Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Maasdijk

Snel energie vergelijken in Maasdijk? Met behulp van onze website vergelijk je snel en simpel alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Pure Energie en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Maasdijk de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op deze website nuttige info info over topics als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7670
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2112
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Maasdijk?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Maasdijk. Dat gaat van GreenChoice tot en met Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 tellen we ruim 60 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maasdijk voor jou is? Voer direct je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze vergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Maasdijk, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de tool ontdekken jullie zonder problemen een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Maasdijk

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Oxxio: Transparante jaarafrekening
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Scherpe welkomstkorting
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Maasdijk heet Stedin. Daarnaast heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Westland valt onder gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Maasdijk

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • (Net) nummer: 0174
 • Bewoners: 104960
 • Postcodegebied: 2676
 • Populaire wijk: Naaldwijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7670
 • Stroomtarief kwh: €0,2112
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-maasdijk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Maasdijk is het gemiddelde verbruik ong. 1.162 m3 en nog eens 2.687 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen zoek je specificaties met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Maasdijk, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. O.a. www.essent.nl en www.qwint.nl. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Maasdijk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €375 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Maasdijk. Zo is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Maasdijk. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Essent, Pure Energie + Vrijopnaam. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Maasdijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Maasdijk en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Maasdijk

Bijna alle energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Maasdijk. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Maasdijk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Westland onderscheiden we allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2676. Wanneer je woont in wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je soms heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Zuid-Holland energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Eneco tarieven.