Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ter Heijde

Meteen energie vergelijken in Ter Heijde? Via de Energiehunter doorzoek je supersnel alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Powerpeers en Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ter Heijde de laagste prijs biedt. Daarnaast tref je op Energiehunter.nl handige info over onderwerpen zoals onderwerpenen info over de enkele of dubbele meter. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7673
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2115
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Ter Heijde?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ter Heijde. Dat gaat van Vandebron tot Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 50 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Stedin. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ter Heijde is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ter Heijde, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties maken in de Energiehunter ontdek jij simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ter Heijde

 • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Jaarcheck
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Ter Heijde is Stedin. Tevens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westland valt onder gasregio 1, 3. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Facts and figures Ter Heijde

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • Regionummer: 0174
 • Aantal inwoners: 104960
 • Postcode: 2684
 • Wijk: Naaldwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7673
 • Stroomtarief kwh: €0,2115
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-ter-heijde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Ter Heijde is het gemiddelde verbruik ong. 1.197 m3 & 2.770 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ter Heijde, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.oxxio.nl + www.anode.nl. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ter Heijde


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €305 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Ter Heijde. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ter Heijde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Essent, Vandebron + Fenor. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ter Heijde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ter Heijde en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ter Heijde

Bijna alle leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Ter Heijde. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Ter Heijde vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Westland bestaan er steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2684. In de buurt van wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Zuid-Holland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Oxxio tarieven.