Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Poeldijk

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Poeldijk? Dankzij de Energiehunter check je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn NLE en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Poeldijk de beste deal heeft! Voorts verzamel je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over onderwerpen zoals energieproblemen en zakelijke energie. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westland (www.gemeentewestland.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7674
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2116
Gemiddeld verbruik: 1.104 m3 en 2.798 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleverancier kiezen in Poeldijk?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Poeldijk. Dat gaat van Pure Energie tot Vattenfall, de keuze is enorm. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 60 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poeldijk is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Poeldijk, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de tool checken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Poeldijk

 • Vattenfall: Vaste energieprijzen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Online meterstanden doorgeven
 • Energiedirect.nl: Grip op verbruik en de kosten
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Handige website

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Poeldijk heet Stedin. Daarbij gebruikt de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Westland is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Poeldijk

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • (Regio) nummer: 0174
 • Inwoners: 104960
 • Centrale postcode: 2685
 • Populaire wijk: Naaldwijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7674
 • Stroomtarief kwh: €0,2116
 • Gem. gasverbruik: 1.104 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.798 kWh
energie-vergelijken-poeldijk

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Poeldijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.104 m3 + 2.798 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In algemene zin loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder pakket lees jij specificaties zoals type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Poeldijk, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.pure-energie.nl + www.energieflex.nl. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Poeldijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €305 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Poeldijk. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Poeldijk. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Vattenfall, Budget Energie + Allure energie. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Poeldijk vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Poeldijk en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Poeldijk

Bijna alle leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Poeldijk. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Poeldijk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Westland onderscheiden we meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2685. Als bewoner van wijk Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde kan je vaak heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Zuid-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Pure Energie tarieven.