Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leiderdorp

Meteen energie vergelijken in Leiderdorp? Middels onze website ontdek je supersnel alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Vattenfall en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Leiderdorp de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op onze website praktische info over topics als tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leiderdorp (www.leiderdorp.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,246
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Leiderdorp?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Leiderdorp. Dat gaat van NLE tot en met Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 60 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Stedin. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leiderdorp is in juni 2024? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Leiderdorp, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Via keuzes in de prijzenvergelijker achterhaal je eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leiderdorp

 • Vattenfall: Goede welkomstbonus
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Grote energiemaatschappij
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Online facturen bekijken
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Leiderdorp betreft Stedin. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Leiderdorp hoort bij gasregio 1, 3. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten en cijfers Leiderdorp

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leiderdorp
 • Regionummer: 071
 • Aantal inwoners: 26968
 • Postcodegebied: 2351
 • Wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,770
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-leiderdorp

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Leiderdorp gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.116 m3 en nog eens 2.882 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle pakketten tref jij data zoals herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Leiderdorp, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.nle.nl of www.qwint.nl. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Leiderdorp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €275 korting realiseren. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Leiderdorp. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Leiderdorp. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je aanstaande energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Energiedirect, Delta + UnitedConsumers. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.nl bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.budgetenergie.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Leiderdorp vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Leiderdorp en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Leiderdorp

Het merendeel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Leiderdorp. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Leiderdorp vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Leiderdorp bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2350, 2351, 2352, 2353. Wanneer je woont in wijk Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02 kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over NLE tarieven.