Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwkoop

Meteen energie vergelijken in Nieuwkoop? Middels www.energiehunter.nl doorzoek je overzichtelijk alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn GreenChoice en Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Nieuwkoop voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je via de Energiehunter belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en info over duurzame energie. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwkoop (www.nieuwkoop.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,742
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1.185 m3 en 2.770 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nieuwkoop?

Er zijn best veel energieleveranciers in Nieuwkoop. Dat gaat van Powerpeers tot aan Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel zijn het zo’n 50 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Weten welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwkoop is op dit moment? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Nieuwkoop, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door keuzes in de Energiehunter ontdekt men zonder problemen een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nieuwkoop

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Stroom uit eigen zonne-energie projecten
 • Powerpeers: Transparante prijzen
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Nieuwkoop is Stedin. Daarbij heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Nieuwkoop is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dit mondt uit in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Nieuwkoop

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nieuwkoop
 • Regionummer: 0172
 • Aantal bewoners: 27433
 • Postcodegebied: 2421
 • Populaire wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,742
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.185 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.770 kWh
energie-vergelijken-nieuwkoop

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Nieuwkoop gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.185 m3 en nog eens 2.770 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement zie je data over type energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nieuwkoop, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl of natuurlijk www.huismerkenergie.nl. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nieuwkoop


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €300 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nieuwkoop. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Nieuwkoop. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw aankomende aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Energiedirect, Budget Energie of natuurlijk Innova energie. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via Energiehunter.nl check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Nieuwkoop vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nieuwkoop en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Nieuwkoop

Het merendeel van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Nieuwkoop. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Nieuwkoop vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Nieuwkoop bestaan er verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2420, 2421. Als inwoner van wijk Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Zuid-Holland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Oxxio prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente