Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwveen

Op je gemak energie vergelijken in Nieuwveen? Geholpen door Energiehunter.nl tref je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Powerpeers & Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Nieuwveen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als o.a. energiebelastingen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nieuwkoop (www.nieuwkoop.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7655
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2097
Gemiddeld verbruik: 1.197 m3 en 2.826 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 230,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleveranciers zijn er in Nieuwveen?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Nieuwveen. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot aan Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 55 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwveen is op dit moment? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energiehunter vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Nieuwveen, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via selecties in de prijzenvergelijker checkt men zonder problemen een product dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nieuwveen

 • Vattenfall: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Goede overstapbonus
 • Oxxio: Beste bestelproces
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Nieuwveen betreft Stedin. Vervolgens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar netwerk. Gemeente Nieuwkoop hoort bij gasregio 1, 3. Dat resulteert in een vergoeding van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Nieuwveen

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nieuwkoop
 • (Regio) nummer: 0172
 • Inwoners: 27433
 • Postcodegebied: 2441
 • Lokale wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7655
 • Stroomtarief kwh: €0,2097
 • Gem. gasverbruik: 1.197 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.826 kWh
energie-vergelijken-nieuwveen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Nieuwveen ligt dat gemiddeld op circa 1.197 m3 plus 2.826 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket tref jij gegevens als soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nieuwveen, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.budgetenergie.nl of natuurlijk www.mainenergie.nl. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwveen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Nieuwveen. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Nieuwveen. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijv. Oxxio, Powerpeers of natuurlijk Allure energie. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.oxxio.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Nieuwveen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nieuwveen en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Nieuwveen

Het merendeel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Nieuwveen. Echter zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Nieuwveen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Nieuwkoop bestaan er verscheidene projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2440, 2441. Als inwoner van wijk Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over NLE contracten.