Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bodegraven

Snel energie vergelijken in Bodegraven? Geholpen door de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld NLE & Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bodegraven de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en concrete energiebespaartips. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bodegraven-Reeuwijk (www.bodegraven-reeuwijk.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,7651
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,2093
Gemiddeld verbruik: 1.150 m3 en 2.715 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bodegraven?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Bodegraven. Dat loopt van GreenChoice tot een speler als Engie, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 55 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Stedin. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bodegraven voor jou is? Geef snel jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Bodegraven, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in onze vergelijker vinden jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bodegraven

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Online account
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Bodegraven heet Stedin. Eveneens heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is ingedeeld in gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Cijfers en feiten Bodegraven

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7651
 • Stroomtarief kwh: €0,2093
 • Gem. gasverbruik: 1.150 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.715 kWh
energie-vergelijken-bodegraven

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Bodegraven is dat gemiddeld 1.150 m3 en nog eens 2.715 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Gewoonlijk is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle contracten lees jij data over soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bodegraven, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.powerpeers.nl of www.anode.nl. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Bodegraven


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €340 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bodegraven. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bodegraven. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste leverancier. Bijv. Engie, GreenChoice en ook Fenor. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.huismerkenergie.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bodegraven vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bodegraven en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bodegraven

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Bodegraven. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Bodegraven vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bestaan er steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2410, 2411, 2412. Wanneer je woont in wijk Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder kan je meer en meer heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Zuid-Holland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook GreenChoice contracten.