Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Woerdense Verlaat

Gemakkelijk energie vergelijken in Woerdense Verlaat? Middels onze vergelijker vind je probleemloos alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn GreenChoice & Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Woerdense Verlaat de laagste prijs biedt. Ook vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over items als bijv. tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwkoop (www.nieuwkoop.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,7760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,2202
Gemiddeld verbruik: 1.162 m3 en 2.687 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Woerdense Verlaat?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Woerdense Verlaat. Dit loopt van Pure Energie tot aanbieders zoals Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel tellen we ruim 50 leveranciers. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Stedin. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woerdense Verlaat is? Geef snel je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Woerdense Verlaat, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van keuzes in de Energiehunter vindt men gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Woerdense Verlaat

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Inzicht in energiegebruik
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Hoge korting
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Goede klantenservice

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Woerdense Verlaat betreft Stedin. Tevens neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Nieuwkoop maakt deel uit van de gasregio 1, 3. Dat draait uit op een verhoging van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Feiten over Woerdense Verlaat

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nieuwkoop
 • Regionummer: 0172
 • Inwoners: 27433
 • Centrale postcode: 3652
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7760
 • Stroomtarief kwh: €0,2202
 • Gem. gasverbruik: 1.162 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.687 kWh
energie-vergelijken-woerdense-verlaat

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Woerdense Verlaat gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.162 m3 + 2.687 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk contract zie jij voorwaarden als soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Woerdense Verlaat, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.vattenfall.nl en www.vrijopnaam.nl. Jouw aanstaande leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Woerdense Verlaat


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €345 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Woerdense Verlaat. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Woerdense Verlaat. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste aanbieder. Zoals Essent, Pure Energie en Vastelastenbond. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.fenor.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Woerdense Verlaat vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Woerdense Verlaat en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Woerdense Verlaat

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Woerdense Verlaat. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Woerdense Verlaat vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Nieuwkoop zien we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3651, 3652, 3653. Als inwoner van wijk Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Zuid-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Budget Energie overstappen.