Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ter Aar

Gemakkelijk energie vergelijken in Ter Aar? Geholpen door onze website check je snel en simpel alle relevante energie aanbieders als bijv. Vattenfall en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ter Aar de laagste prijs hanteert. Tevens bekijk je op deze website handige info over thema’s als stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwkoop (www.nieuwkoop.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio1, 3
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7657
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2099
Gemiddeld verbruik: 1.116 m3 en 2.882 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Ter Aar?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Ter Aar. Dat loopt uiteen van NLE tot aan Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 55 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Stedin. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ter Aar is op dit moment? Vul hierna jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ter Aar, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ter Aar

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Verschillende termijnen
 • Oxxio: Beste bestelproces
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Ter Aar betreft Stedin. Tevens neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Nieuwkoop hoort bij gasregio 1, 3. Dat vloeit voort in een aanvulling van €0,00518 tot €0,00865 per M3.

Kerngegevens Ter Aar

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Nieuwkoop
 • Regionummer: 0172
 • Inwoners: 27433
 • Hoofdpostcode: 2461
 • Populaire wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Stedin
 • Gasregio: 1, 3
 • Gastarief M3: €0,7657
 • Stroomtarief kwh: €0,2099
 • Gem. gasverbruik: 1.116 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.882 kWh
energie-vergelijken-ter-aar

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Ter Aar is dat gemiddeld 1.116 m3 en 2.882 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract lees jij info met betrekking tot soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ter Aar, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.engie.nl en www.huismerkenergie.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ter Aar


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €260 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: maak een sport van het overstappen in Ter Aar. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ter Aar. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste aanbieder. Bedrijven als Oxxio, Delta of natuurlijk Huismerk energie. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ter Aar vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ter Aar en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ter Aar

Tal van energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Ter Aar. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ter Aar vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Nieuwkoop bestaan er verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2460, 2461. Als inwoner van wijk Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Zuid-Holland helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Vattenfall abonnementen.